shirataki-skola

 

Den vanligaste frågan vi får när nya kunder upptäcker våra populära shiratakinudlar är:

 

"Hur tillagar jag mina Miracle Noodle?!"

 

Svaret är - det är lätt! - och det finns flera olika sätt att tillaga Miracle Noodle! Alla hittar sitt egna favoritsätt!

Tänk på att Miracle Noodle shirataki är lätt att jobba med i köket och tål ganska mycket kreativitet! De klarar av hög värme och kan inte överkokas (om inte du verkligen anstränger dig!), och har en gedigen förmåga att sug upp smaken av de såser och kryddor de lagras i. Själva shiratakinudlarna har en neutral smak, men vattnet i påsen kan dofta lite som ”räkchips” när du först öppnar påsen. Det är helt naturligt och du behöver bara skölja av nudlarna i ett durkslag innan du går vidare!

Sedan har du några alternativ:


”Den Svenska Metoden” à la LCHF


1. Lägg de sköljda shiratakinudlarna i en kastrull

2. Tillsätt ca. ½ - 1 tsk matolja per påse (t.ex. kokosfett)

3. Tillsätt valfri kryddning efter smak (vänta med sås)

4. Fräs på hög värme i ca. 20 minuter!


Nudlarna kommer först att ”tappa” en del av sin vätska som sedan förångas bort under tiden du fräser dem. När det har skett är det dags att tillsätta sås (om du vill) som nudlarna kommer att suga upp! Denna metod passar väldigt bra för de som vill har lite mjukare nudlar, t.ex. Phad Thai!

 

”Den Japanska Metoden” à la 5:2


1. Lägg de sköljda shiratakinudlarna i en stekpanna

2. Tillsätt valfri kryddning efter smak (vänta med sås)

3. Fräs på en mellan-hög värme i ca. 20 minuter!


Tanken här är bara att ”torka ut” nudlarna med värmen från stekpannan. Shiratakinudlar bränns inte med denna metoden, men det är rekommenderat att röra om till det att nudlarna har tappat en del av sin vätska. På så sätt blir de inte lika spända i konsistensen, samt suger lättare upp såsen som man sedan tillsätter. Funkar jättebra när man ska tillaga t.ex. Spaghetti Bolognese.

 

”Den Amerikanska Metoden” à la snabbt och enkelt


1. Koka de sköljda shiratakinudlarna i vatten i ca 1-5 minuter

2. Sila bort vattnet och lägg nudlarna på kökspapper

3. Torka av nudlarna ordentligt med kökspapper så att de blir torra


För att nudlarna ska kunna absorbera smaken av kryddningar och sås är det viktigt att de är torra. Shirataki behåller en del av deras spänst, som passar för dig som vill ha lite mer tuggmotstånd i dina nudlar!Sedan finns det också andra sätt att tillaga shirataki – t.ex. i ugnen, mikrovågsugnen eller även till bakningen – det är bara att hitta på!

 

Eftersom shiratakinudlarna redan är tillagade går det bra att använda de direkt efter sköljningen om du vill – t.ex. i sallader eller efterrätter som ris à la Malta! En rekommendation är att alltid torka dem först, vilket förbättrar deras förmåga att absorbera smaker.

 

För mer inspiration, ta en titt på alla av våra Miracle Noodle shirataki recept eller kolla på några nedan!