Konjakrotens hemligheter

Konjakrotens hemligheterMiracle Noodle® är ett av världens ledande märke
inom shirataki

Miracle Noodle är en traditionell japansk hälsoprodukt som är tillverkad av konjakrot och kalciumhydroxid (släckt kalk).


Nudlar från konjakroten kallas shiratakinudlar.  Konjakroten är en örtliknande växt av sorten Amorphophallus Konjak och odlas i Japan för tillverkningen av shirataki.- Innehåller noll netto kolhydrater och noll kalorier – gjorda av konjac-glucomannan som är ett hälsosamt naturfiber.

- Fri från vete, gluten, laktos och soja.

- Absorberar enkelt smaker i alla soppor, maträtter, eller såser.

- Har visat positiva effekter som stöds av medicinska studier för typ II diabetes, förstoppning, fetma och kolesterolfördelning.

Miracle Noodle shirataki
mirakelnudlar amorphophallus konjac

Japanerna har ätit shirataki i över 1500 år

Roten var ursprungligen introducerad i Japan som ett läkemedel och har ätits där i över 1500 år. Det är en helt naturlig hälsokost där ca 97 % av konjakroten är vatten och de återstående 3 % är kostfibret konjac-glukomannan.   Konjakroten är rik på mineraler och låg på kalorier. [läs mer]

Miracle Noodle är full av kostfibrer

Konjac-glukomannan är ett kostfiber som ger en mättnadskänsla och underlättar tarmverksamheten genom att binda vätska.  Denna process renar kroppen från toxiner på ett naturligt sätt. 

Miracle Noodle är en fantastisk hälsokost

Miracle Noodle innehåller inga netto kolhydrater, den är rik på kostfibrer och är låg på kalorier.  Det har nyligen visat sig att konjakroten minskar nivån av dåligt kolesterol, förebygger högt blodtryck samt normaliserar nivån på blodsockret.  På grund av dessa vetenskapliga fakta har den uppmärksammats som en utmärkt hälsokost. [läs mer]

Miracle Noodle hjälper dig behålla din hälsa samt kontrollera din vikt!

Studier visar att Miracle Noodle har en positiv inverkan på din hälsa och den hjälper dig att kontrollera din vikt.  Miracle Noodle är en idealisk hälsokost för viktkontroll då de expanderar i matsmältningssystemet och ger en känsla av mättnad.

Miracle Noodle hälsoeffekt


- förbättrar kolesterolfördelningar
 
- förebygger typ II diabetes
 
- förebygger högt blodtryck
 
- förebygger fetma
 
- hjälper till att balansera kroppens pH värde
 
- förbättrar tarmflödet och hjälper mot IBS
 
- innehåller varken laktos, gluten, vete eller soja
 
- perfekt för dig som tillämpar LCHF, GI, och 5:2 metoden!
 
- [läs mer]  

Produkter

 


FAQ

Video

 

Vad består Miracle Noodle av?

 • - vatten

 

 • - fibrer (konjac-mannan) från konjakrot (amorphophallus konjac)

 

Vad har Miracle Noodle för näringsvärde?

Per 100g: Energivärde: 5 kcal (21 kJ):

 • kolhydrater: 2 g
 • - fibrer: 2 g
 • - socker: 0 g
 • fett, totalt: 0 g
 • - transfetter: 0 g
 • - kolesterol: 0 g
 • protein: 0 g
 • natrium: 0 g
 • vitamin A: 120 I.E.
 • kalcium: 36 mg
 • …innehåller även kalium, järn och fosfor.

Vad är hälsofördelarna med Miracle Noodle?

 • - förbättrar kolesterolfördelningar
 • - förebygger typ II diabetes
 • - förebygger högt blodtryck
 • - förebygger fetma
 • - hjälper till att balansera kroppens pH värde
 • - förbättrar tarmflödet och hjälper mot IBS
 • - innehåller varken laktos, gluten, vete eller soja
 • - perfekt för dig som tillämpar LCHF, GI & 5:2!

Hur tillagar jag mina Miracle Noodle?

Miracle Noodle är tillagade när du köper dem.  De kan med andra ord ätas som dem är. Vi rekommenderar dock att du börjar med att skölja av dem för att få bort den eventuella lukten från kalciumet.  Lägg därefter Miracle Noodle på en bit hushållspapper för att låta dem torkas av. Låt därefter fantasin flöda. Miracle Noodles kan kokas, stekas, rostas. Du hittar snart din favorit! Läs mer HÄR!

Vad smakar Miracle Noodle?

Miracle Noodle smakar ingenting i sig själva, men de har en enastående förmåga att absorbera smaker från sås, dressingar, kryddor, örter mm.

Hur länge håller mina Miracle Noodle?

I regel har shiratakinudlar en hållbarhetstid på 12 månader. Du finner bästföre datum på paketen. De håller dock ett par månader efter detta datum i kylskåpet.  Efter en tid upplöses nudlarna till det glukomannan pulver de är gjorda av, för att sedan inte längre kunna konsumeras.

För att spara nudlar som redan har öppnats: skölj dem och förvara i vatten. Byt sedan vatten dagligen under 2-3 dagar.

OBS: Nudlarna kan inte frysas. Frysning ändrar strukturen på nudlarna.

Hur är Miracle Noodle tillverkade?

Konjakroten tvättas och skärs sedan i småbitar för att kunna torkas. När bitarna har torkats blir de malda till ett mjöl. Till detta tillsätts vatten och mineralen kalciumhydroxid för att göra en deg, som kan sedan formas till bl.a. nudlar. Till slut värms de till 80°C och läggs i ett vattenbad för att behålla formen. Denna metod har använts i Japan i mer än 1500 år!

Varför ligger Miracle Noodle i ett vattenbad?

Detta är för att hålla formen på nudlarna så att de inte klumpar ihop – samt att de ska hålla sig fräscha och spänstiga. För att kunna erbjuda shiratakinudlar i torkad form krävs det mycket stärkelse och därmed onödiga kolhydrater och kalorier.  Det vill vi inte ha!

Finns det några konserveringsmedel i Miracle Noodle?

I Miracle Noodle finns det kalciumhydroxid (släckt kalk) som är surhetsreglerande och gör att nudlarna håller formen.  Det är helt naturligt och används i flertalet produkter, bl.a. för inläggning av lutfisk.

Vart är Miracle Noodle tillverkade?

Miracle Noodle är tillverkade i China, Thailand och västra USA.

Varför är Miracle Noodle så hälsosamma?

Svaret på denna fråga ligger i att förstå betydelsen av fibrer i vår kost. Miracle Noodle består huvudsakligen av lösliga fibrer. Lösliga fibrer verkar för långsam matsmältning. Genom att göra detta blir upptag av glukos långsammare och är anledningen till dess positiva effekter vid t.ex. diabetes. De lösliga fibrer som finns i Miracle Noodle saktar ner matsmältningen och förlänger känslan av mättnad – vilket är en viktig del av alla viktminskningsprogram. De absorberar också mer näringsämnen i den mat man äter med Miracle Noodle på grund av den långsammare matsmältningen.

Hur kan Miracle Noodle hjälpa mig i mitt viktminskningsmål?

Bara genom att ersätta en måltid per dag med våra nudlar ökar du avsevärt ditt fiberintag samtidigt som du sänker ditt totala kaloriintag. I kombination med att höja din ämnesomsättning med måttlig träning, har du hittat den effektiva viktminskningsplanen du har letat efter.

Produkter