Vegan shirataki Pad Thai

vegan shirataki Pad Thai 

Tillagning tips!

4 portioner

199 kcal/portion

Ingredienser:

- 6 påsar Miracle Noodle Angel Hair
- 1 dl schalottenlök, finhackad
- 1 knippe salladslök, vit del finhackas och grön del skärs i tunna skivor (diagonalt)
- 1/2 tsk finhackad chili
- 1 msk hackad vitlök
- 1 msk hackad ingefära
- 2 dl böngroddar
- 2 dl tofu
- 2 msk hackad koriander
- 2 msk grovt hackade jordnötter
- Stark sås efter smak (tex. sriracha, piripiri, tabasco)
- Limeklyftor, till servering

Pad Thai-sås:

- 4 msk tamarindfrukt (alt. tamarindpasta i motsvarande mängd)
- 2 1/4 dl kokande vatten
- 1 tärning svampbuljong
- 4 + 1 msk soja (lågsodium)
- 4 msk farinsocker (alt. sötningsmedel t.ex. stevia)
- 2 msk socker (alt. sötningsmedel t.ex. stevia)
- 1 msk jordnötssmör


Instruktioner:

Förbered Shiratakinudlarna

Töm ur vätskan och skölj nudlarna noggrant. Koka upp dem i en minut och häll i durkslag. Stek nudlarna torra från vätska på hög värme. Använd en wok eller stor stekpanna. Ställ åt sidan.

Förbered Pad Thai-såsen

Blötlägg tamarinden och buljongen i kokande vatten i ca 15 minuter. Mosa och vispa med jämna mellanrum. Sila genom en silduk eller ett fint durkslag, pressa ut så mycket vätska som möjligt. Kasta stjälken och frön.

Tillsätt soja, socker och jordnötssmöret till tamarindblandningen. Vispa tills sockret lösts upp och ställ åt sidan.

Stek Pad Thai

Värm en wok eller stor stekpanna till medelhög värme och börja med att steka schalottenlök, de vita delarna av vårlöken samt chili. Stek tills schalottenlöken mjuknat, ca 2-3 minuter.

Tillsätt vitlök, ingefära och böngroddar och låt fräsa i ca en minut. Ha i lite sås om det skulle steka fast i pannan.

Tillsätt tofu och nudlar och rör om. Tofun finfördelas i små bitar under omrörningen.

Häll i resten av såsen och den gröna delen av vårlöken. Blanda väl.

Garnera med koriander och jordnötter. Serveras med valfri stark sås och limeklyftor.

 

Tack Home Sweet Jones!

Miracle Noodle Lasagne (LCHF)

Miracle Noodle Lasagne (LCHF)

Tillagning tips!

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Fettuccini

Köttfärssås
700 g köttfärs el blandfärs
kokosfett el smör att steka i
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
5 st soltorkade tomater
salt, peppar och oregano

Bechamelsås
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 stor klick smör
3 dl riven ost
eventuellt 0,5 tsk redix för att reda såsen

Riven ost till garnering

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och stek den i matfett (jag valde kokosfett utan smak av kokos). Tillsätt köttfärsen och stek den färdigt.
2. Häll över de krossade tomaterna. Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt även dem. Låt köttfärsen koka samman så att den inte innehåller så mycket vätska utan är rätt torr i konsistensen.  Smaka av med salt, peppar och oregano.
3. Värm smör, grädde och mjölk i en kastrull. Låta koka upp och sjud sedan på spisen. Tillsätt eventuellt lite redix så att såsen blir tjockare. Dra av såsen från spisen och tillsätt den rivna osten. Rör om och smaka av med lite svartpeppar.
4. Skölj fettuccinin under kallt vatten. Bred ut hälften av köttfärsen i en ugnsfast form. Klipp fettuccinin i mindre bitar och bred ut över köttfärsen. Bred över resten av köttfärsen. Häll över bechamelsåsen och garnera sedan lasagnen med riven ost.
5. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Servera lasagnen med lite god sallad till och njut!

Grymt uppskattat

Grymt uppskattat 

Tillagning tips!

Recept:

  • 1 paket Miracle Noodle (skölj av med vatten)
  • 1 dl paprika (valfri färg)
  • 1 dl purjolök
  • 1 tsk vitlök
  • 1-2 dl broccoli
  • 1-2 dl grädde och/eller creme fraiche
  • 1-2 msk örter (basilika, timjan, rosmarin, oregano)
  • Salt och peppar


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser och klart på bara några minuter! Det är fantastiska smaker.

/Karlzon’s

 

Tack Karlzons!

En thailändsk rätt med miracle noodle

En thailändsk rätt med miracle noodle 

Tillagning tips!

Grytan:

- lök
- vitlök
- paprika
- bambuskott
- babyspenat
- kokosmjölk
- miracle noodle

Kryddor:

- gurkmeja
- ingefära
- citron
- chilipasta
- soja (kikoman)
- honung
- salt och peppar

 

Och sist cashewnötter över rätten och klart för servering. Gott kallt citron och ingefärsvatten är att rekommendera till rätten.

/Karlzon’s

 

Tack Karlzons!

Artiklar 1 till 5 av totalt 32

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7