vegan shirataki Pad Thai 

Tillagning tips!

4 portioner

199 kcal/portion

Ingredienser:

- 6 påsar Miracle Noodle Angel Hair
- 1 dl schalottenlök, finhackad
- 1 knippe salladslök, vit del finhackas och grön del skärs i tunna skivor (diagonalt)
- 1/2 tsk finhackad chili
- 1 msk hackad vitlök
- 1 msk hackad ingefära
- 2 dl böngroddar
- 2 dl tofu
- 2 msk hackad koriander
- 2 msk grovt hackade jordnötter
- Stark sås efter smak (tex. sriracha, piripiri, tabasco)
- Limeklyftor, till servering

Pad Thai-sås:

- 4 msk tamarindfrukt (alt. tamarindpasta i motsvarande mängd)
- 2 1/4 dl kokande vatten
- 1 tärning svampbuljong
- 4 + 1 msk soja (lågsodium)
- 4 msk farinsocker (alt. sötningsmedel t.ex. stevia)
- 2 msk socker (alt. sötningsmedel t.ex. stevia)
- 1 msk jordnötssmör


Instruktioner:

Förbered Shiratakinudlarna

Töm ur vätskan och skölj nudlarna noggrant. Koka upp dem i en minut och häll i durkslag. Stek nudlarna torra från vätska på hög värme. Använd en wok eller stor stekpanna. Ställ åt sidan.

Förbered Pad Thai-såsen

Blötlägg tamarinden och buljongen i kokande vatten i ca 15 minuter. Mosa och vispa med jämna mellanrum. Sila genom en silduk eller ett fint durkslag, pressa ut så mycket vätska som möjligt. Kasta stjälken och frön.

Tillsätt soja, socker och jordnötssmöret till tamarindblandningen. Vispa tills sockret lösts upp och ställ åt sidan.

Stek Pad Thai

Värm en wok eller stor stekpanna till medelhög värme och börja med att steka schalottenlök, de vita delarna av vårlöken samt chili. Stek tills schalottenlöken mjuknat, ca 2-3 minuter.

Tillsätt vitlök, ingefära och böngroddar och låt fräsa i ca en minut. Ha i lite sås om det skulle steka fast i pannan.

Tillsätt tofu och nudlar och rör om. Tofun finfördelas i små bitar under omrörningen.

Häll i resten av såsen och den gröna delen av vårlöken. Blanda väl.

Garnera med koriander och jordnötter. Serveras med valfri stark sås och limeklyftor.

 

Tack Home Sweet Jones!