Miracle Noodle Fettuccine

Miracle Noodle Fettuccine

Tillagning tips!

Receptet är för 2 personer

Vinmarinerad oxfilé
300g strimmlad oxfilé
½dl rött vin
1st finhackad vitlöksklyfta
4st finstrimmalade basilikablad
1krm grovmalen svartpeppar
3msk deodoriserat kokosfett

Lägg allt i en plastpåsen och låt marinera i kylen 12 timmar. Låt det rinna av i en finmaskig sil. hetta upp en stekpanna och smält kokosfettet. Stek oxfilén med strimmald paprika, strimlad gullök samt skuren sparris, smaka av med salt.

Färskostsåsen

2dl vispgrädde
1msk kalvfond
50g färskost av valfri smak
S/p
1msk finhackad rödlök
1msk smör

Fräs löken i smöret tills den blir mjuk men inte tar färg. Häll i grädden, osten, fonden och låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Ruccola Fettuchine
1pkt Miracle Noodle Fettuccine
1l vatten
2msk kycklingfond
1tsk salt
2dl grovskuren ruccola

Skölj av fettucchinen i rikligt med kalllt vatten. Koka upp vatten, fond och salt. Låt fettuchinen koka 1½ minut, sila bort vattnet och blanda med ruccolan.

Servera ångad sparrisbroccoli till.

Konsistensen och smaken var mycket bra.

Kycklingspett & fantastiska mirakelnudlar!

Kycklingspett & fantastiska mirakelnudlar!

Tillagning tips!

Receptet är för två personer

Sesampanerade marinerade kycklingspett

2st färska kycklingfiléer

Marinaden
1msk fisksås
1msk ostronsås
2tsk Thaichilisås
2tsk ljus soya
1krm mald koriander
1krm spiskummin
½dl sesamfrön

Skär kycklingen i 1½cm stora tärningar och lägg dem i en plastpåse. Blanda till marinaden och häll över den i plastpåsen med kycklingen, knyt igen och massera den lite lätt. Låt stå och marinera i en timme.

Ta och trä upp kycklingbitarna på spett och rulla dem i sesamfrön. Stek dem i en stekpanna med kokosfett.

Nouc Chamsås

3msk sötrix
8cl varmt vatten
6cl fisksås
2tsk vitvinsvinäger
2msk färskpressad lime
2 pressade vitlöksklyftor
1 färsk chili finstrimlad

Blanda allting i en skål

Wokade nudlar
1pkt Miracle Noodle
1st finstrimlad morot
2st finhackade vitlöksklyftor
1st stjälk finstrimlad blekselleri
1st finstrimlad rödlök
1dl kinesisk svamp såsom skogsöron el. shitake strimlade

Börja med att skölja nudlarna ordentligt med kallt vatten. Woka alla ingridienser för utom nudlarna i kokosfett på väldigt hög värme i några minuter. Lägg i nudlarna och stek i ytterligare 1 minut. Slå på 3msk av nouc chamsåsen och rör om.

Fördela nudlarna och kycklingspetten på två tallrikar. Slå upp nouc chamsåsen i två små skålar för att doppa spetten i.

Denna rätt blev ljuvligt god.

Miracle Noodle Rispudding

Miracle Noodle Rispudding

Tillagning tips!

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Rice
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
4 ekologiska ägg
0,75 – 1 dl sukrin
Mandelspån alternativt mandelmjöl

Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj riset i kallt vatten, i 15 sekunder. Låt rinna av.
2. Blanda vispgrädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången och ta ur vaniljen ur stången. Lägg all vanilj (även den urskrapade stången) i gräddblandningen.
3. Tillsätt riset och sukrinet i gräddblandningen och låt koka upp. Dra sedan ner värmen och låt blandningen sjuda/småputtra i ca 5 minuter.
4. Vispa samman äggen i en separat skål. Dra av gräddblandningen från värmen och ta bort vaniljstången.
5. Rör ner äggen i gräddblandningen (glöm inte att vispa ordentligt).
6. Häll blandningen i en ugnsfast form. Strö mandelspån el mjöl över puddingen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 40-60 minuter (tiden beror på ugnsformens storlek, puddingen ska gräddas tills blandningen ”stannar”).

Servera puddingen med färska hallon eller mixade bär (som saftsås). Puddingen går både att servera varm och kall. Jag tyckte rispuddingen var ännu bättre dagen efter, när den hade fått stå i kylen och vila. Riktigt mumsig efterrätt, mättande dessutom.

Miracle Noodle Fettuccini med pestogrädde och skinka

Miracle Noodle Fettuccini med pestogrädde och skinka

Tillagning tips!

Ingredienser
2 pkt Miracle Noodle Fettuccini
2, – 3 dl grädde
1,5 msk pesto
200g rökt skinka
1 tomat
svartpeppar

lite riven ost och olja till stekning

Beskrivning
1. Skölj fettuccinin i kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Fräs den i lite olja.
2. Häll på grädde, pesto och svartpeppar. Rör om. Tillsätt nudlarna och låt dem koka i ca 10-15 minuter.
3. Skär tomaten. Vänd ner innan servering och smaka av med riven ost. Servera och njut!

Lannérs Nudelsoppa med smak av Asien

Lannérs Nudelsoppa med smak av Asien

Tillagning tips!

Dags att byta ut Påskmaten till helt andra smaker så idag lagade vi en nudelsoppa på kyckling och Miracle Noodle som blev magiskt god. Gillar dessa nudlar skarpt. De har en härlig konsistens samt att de absorberar smakerna från soppan otroligt bra.

Receptet är för fyra personer.

2st tärnade kycklingfiléer
1dl finstrimmlad purjolök
3st finhackade vitlöksklyftor
2st finhackade Scharlottenlökar
1cm finstrimlad färsk ingefära
2st små fintärnade morötter
½ fintärnad zuccini 1dl torkade blötlagda skogsöron 
2st finstrimmlad stjälkar blekselleri
6st kefir limeblad
1dl tomatjuice
1l kycklingbuljong
1msk fisksås
2msk soyasås
1tsk thaichilisås
saften och skalet från 1 citron
2dl gröna ärtor
3msk kokosfett

Koka kycklingen i buljongen och skumma av. Fräs lökarna, skogsöron, morötter, ingefära, selleri och zuccini i kokosfettet i ca 10 minuter. Lägg över i buljongen med kycklingen och tillsätt tomatjuicen, fisksås, citronskalet och saften, thai chili, soya och de gröna ärtorna samt lime bladen. Låt det hela koka i 20 minuter. Spola av shiratakinudlarna ordentligt i flera omgångar kallt vatten. Blanda ner dem i soppa och låt det få ett uppkok.

Artiklar 11 till 15 av totalt 32

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 7