Varm eller kall Sesame Miracle Noodle

Varm eller kall Sesame Miracle Noodle

Tillagning tips!

Förberedelse tid: 10 minuter.  Total tid: 15 minuter

Ingredienser

1-2 påsar med Miracle Noodle Angel Hair
1 matsked soysås
1 msk  jordnötssmör
2 msk risvinsvinäger
1/2 msk mörk sesamolja
2 koppar strimlad vitkål
1 kopp böngroddar
3 mellanstora lökar, hackad
1 msk sesamfrön
1 tsk Thai hot chili sås (kan uteslutas)

Metod

  1. Öppna påsen/påsarna med Miracle Noodles i ett durkslag och dränera vattnet som nudlarna är packade i. Skölj och sedan koka i en minut i kastrull med rikligt vatten, häll av och klappa torrt med en pappershandduk eller liten handduk.
  2. I botten av en  skål, rör ihop Soysåsen, jordnötssmör, vinäger, sesamolja, och ev. Thai sås (tillval).
  3. Lägg nudlarna och grönsaker i skålen och blanda väl. Strö över  sesamfrö och ev tunt skivad salladslök eller pinjenötter mm -  servera.

Eller så kan du värma såsen och grönsakerna ett par minuter i en kastrull eller wok, tillsätt sedan varma nudlar och servera het!
 
Tips – Det blir goda rester till nästa dag!

Näringsinformation:

2 Portioner
234 kalorier
Totalt Fett: 12,4 gram
Netto kolhydrater 15,1 g
Protein 11,9 g

Grillad Hälleflundra à la Miracle Noodle

Grillad Hälleflundra à la Miracle Noodle

Tillagning tips!

Tillagningstid: 10 minuter      Total tid: 20 minuter

Anpassad från ett recept som finns i Fitness Magazine maj 2010

Ingredienser:

1-3 påsar med Miracle Noodle Fettuccine (kommer inom kort!)
1 dl hönsbuljong
½ dl torrt vitt vin
2 msk färskriven parmesanost
4-6 hälleflundra filéer
4 tsk olivolja
1-2 tsk salt
½ l delade cocktailtomater
8 stora skivade och urkärnade Kalamataoliver
1 msk avrunnen kapris
1/8 tesked paprikapulver
2 msk strimlad färsk basilika

 Metod 

  1. Öppna Miracle Noodle påsarna och tomma nudlarna i ett durkslag, häll av vattnet som de är packade i och skölj av. Koka nudlarna i en minut, häll av vattnet och pressa ut överflödigt vatten med en handduk eller pappersduk och ställ åt sidan.

  2. I en medelstor kastrull, värme 1 msk olivolja och stek 3 klyftor hackad vitlök i ca 30 sekunder. Tillsätt sedan nudlarna 
i olivoljan och vitlök. Häll i kycklingbuljong och vin och låt sjuda i 3-5 minuter.

  3. Krydda med salt och peppar och strö parmesan över.

  4. Medan nudlarna kokas värm i en grillpanna på medel- till hög värme, pensla hälleflundran med olivolja och salta. Du kan också peppra om du vill (jag gjorde). Grilla tills precis genomstekt, 3-4 minuter per sida. Lägg upp på tallrik.

  5. Kombinera tomater, oliver och kapris i en skål. Värm den återstående olivoljan i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt den kvarvarande vitlök, salt och paprika och sauté tills doftarna frigörs, ca 30 sekunder.

  6. Blanda i vitlök med tomat och basilika – Blanda väl.

  7. Servera fisken över nudlarna och toppa med Puttanesca salsan. 

Näringsvärde:

Portionsstorlek – 1 Hälleflundra filé med nudlar 


290 kalorier
Totalt fett 9,9 g
Netto kolhydrater 1,5 g
Protein 43,6

Mirakelnudlar a la tonno e caperi

Mirakelnudlar a la tonno e caperi

Tillagning tips!

Mums, miracle noodles passar till allt!

Stor sats a 4 pers

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tonfiskburkar i olja
2 burkar krossad tomat
Kapris
Salt & peppar

Värm olivolja i en panna, fräs vitlök och lök. Ha i tonfisken och fräs så burksmaken släpper. Ha i tomaterna och låt puttra ca 30 minuter. Ha i kapris, salt och peppar.

Artiklar 26 till 30 av totalt 32

per sida
Sida:
  1. 1
  2. ...
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7